Schoolactiviteiten

 

Naast de aandacht voor de cognitieve ontwikkeling van het kind besteedt de Vondelschool ook tijd aan andere activiteiten.

Bibliotheekbezoek

Om een goede leesontwikkeling te stimuleren vinden wij het belangrijk dat de kinderen bekend raken met de openbare bibliotheek. Een aantal groepen bezoekt op uitnodiging de ‘bieb’. De kinderen worden wegwijs gemaakt in de bibliotheek. Hierbij staat het leesplezier voorop. Ook worden ze gecoacht in het zoeken naar en vinden van boeken en/of informatie.

Feesten

 • Sinterklaasfeest
  Elk jaar wordt de Sint op originele wijze binnen gehaald op de Vondelschool waarna de Goedheiligman een bezoek brengt aan de groepen 1 t/m 4. De groepen 5 t/m 8 besteden op hun eigen manier aandacht aan dit feest, door het maken van een surprise en een gedicht voor een klasgenoot.
   
 • Kerstfeest
  Tegen Kerstmis wordt de school door leerkrachten, kinderen en ouders omgetoverd in kerstsfeer. De kinderen maken prachtige kerstknutsels en deze maken ook onderdeel uit van de kerstversiering. Tijdens een gezellige Kerst-versieravond zetten ouders samen met teamleden de schouders eronder en wordt er nog even nagepraat onder het genot van een glaasje glühwein. Naast de kerstactiviteiten in de klas organiseren we een kerstdiner, waarbij we afsluiten met een sfeervolle samenzang van alle kinderen op het schoolplein met alle ouders als publiek.
   
 • Paasfeest
  In de week vóór Pasen kunnen de kinderen genieten van een paasontbijt. De groepen worden hiervoor door elkaar ‘gehusseld’. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Op deze manier leren de kinderen bovendien kinderen uit andere groepen kennen.
   

Schaatsen

Elk jaar krijgen de groepen 3 t/m 8 schaatsles van sportstudenten op de kunstijsbaan bij het gemeentehuis in Bussum (indien de schaatsbaan aanwezig is).

Schoolreis en schoolkampen

Vanuit onze visie en missie vinden wij de schoolreis en kampen voor de kinderen erg belangrijk. De groepen 1-2 gaan jaarlijks op schoolreis. Dierentuin Amersfoort of Sprookjeswonderland in Enkhuizen zijn al jaren favoriet. De groepen 3 t/m7 hebben een educatief dagkamp, groep 8 gaat twee nachten op schoolkamp. Een fantastische afsluiting van de Vondelschooltijd!

Schoolvoetbaltoernooi

Het overgrote deel van de kinderen doet mee aan het regionale schoolvoetbaltoernooi. Ouders coachen en trainen de teams. De teams kunnen rekenen op enthousiast publiek, vaak met spandoek. De Evenementen-Commissie zorgt voor de Vondelshirts en de nodige versnaperingen. 

Sportdag

Elk schooljaar wordt, indien het weer het toelaat, voor de leerlingen een sport- en speldag georganiseerd onder leiding van de vakleerkracht gymnastiek. Dit gebeurt in twee groepen; groepen 1 t/m 4 en groepen 5 t/m 8.